Sunday, 2024-04-28, 10:55 PM
Main
Registration
Login
Srbija
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Zivot » Beli svet » Zanimljivosti iz sveta
Zanimljivosti iz sveta
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:34 PM | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Celog života imala olovku u glavi!

Jednoj Nemici staroj 59 godina iz glave je izvadjena olovka, zbog koje je gotovo čitavog života patila od jake glavobolje i krvarenja iz nosa.

Kada je imala četiri godine Margret Vegner je pala i u glavu joj se zabila olovka koju je imala u ruci.

"Olovka je probila kožu i jedostavno nestala u mojoj glavi", izjavila je ona nemačkom listu "Bild", dodajući da je olovka prošla veoma blizu vitalnih delova mozga.

U to vreme niko se nije usudjivao da je operiše, ali tehnologija je u medjuvremenu dovoljno napredovala što je omogućilo lekarima da odstrane olovku iz njene glave.

Tokom operacije obavljene u jednoj privatnoj klinici u Berlinu, pacijentkinji je iz lobanje izvadjen najveći deo olovke duge oko osam centimetara. Vrh olovke, dužine oko dva centimetra, je, medjutim, tako čvrsto srastao sa okolnim tkivom da ga je bilo nemoguće odstraniti.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:35 PM | Message # 2
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Zatvor zbog čitanja tuđih SMS poruka

Čak šest meseci zatvora preti jednom Čehu jer je bez dozvole čitao SMS poruke svoje devojke, uveren da mu je neverna.

Dvadesettrogodišnji Petr Koldous iz Hornji Vltavice na jugu Češke posle jedne svađe oteo je iz ruke svojoj tri godine starijoj devojci Magdaleni njen mobilni telefon i sve poruke prosledio na svoj mobilni, a zatim ih pročitao u pokušaju da nađe dokaz da ga vara.

Devojka je, međutim, incident prijavila policiji koja sada vodi istragu zbog osnovane sumnje da je mladić prekršio zakon o poštanskoj tajni pod čiju zaštitu spadaju, kao i tuđa pošta i tuđe SMS poruke i telefonski razgovori.

Za to češki zakoni predviđaju u najgorem slučaju čak pola godine zatvora, a neočekivanog saveznika policija je dobila u bračnim savetovalištima.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:35 PM | Message # 3
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Ukrajinac najviši čovek sveta

Najviši čovek na svetu, sa 257 centimetara, je Ukrajinac Leonid Stadnik, koji je viši od dosadašnjeg rekordera iz Kine, saopšteno je u sredu iz Ginisovih svetskih rekorda (Guineš World Records).

Stadnik (36), bivši veterinar koji živi u severozapadnoj Ukrajini, izmeren je 2006. godine i utvrđeno je da je visok 2,57 metara, rekla je predstavnica Ginisovih svetskih rekorda Amarilis Espinosa (Espinoza).

Ukrajinac je za preko 20 centimetara viši od Kineza Bao Sjišuena (236 centimetara).

Stadnik je iznenada počeo izrazito da raste kada je imao 14 godina, posle operacije mozga kojom je verovatno stimulisana njegova hipofiza.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:35 PM | Message # 4
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Lopov morao da pojede 40 banana

Indijska policija naterala je lopova da pojede 40 banana u periodu od nekoliko sati kako bi izbacio iz tela zlatnu ogrlicu koju je ukrao a zatim progutao.

Sseik Mohasin (35) juče je ukrao jednoj ženi u Kolkati, nekadašnoj Kalkuti, ogrlicu vrednu 45.000 rupija (1.115 dolara), i progutao je pošto su ga policija i stanovnici uhvatili.

"On je poricao da ju je progutao, ali je rendgen pokazao da se ogrlica itekako nalazi u njegovom stomaku", rekao je za Rojters glavni inspektor Kolkate Adžaj Kumar.

"Lekari su nas savetovali da mu damo da jede banane, pošto one deluju kao prirodni purgativ", rekao je drugi policijski zvaničnik koji je cele noći pratio ponašanje Mošina.

Mošin je jutros išao tri puta u toalet, a morao je i da povraća, ali se ogrlica nije pojavila.

"Moraćemo sada da potražimo jače purgative", rekao je policijski zvaničnik.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:35 PM | Message # 5
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Godinu dana skrivala leš supruga

Jedna žena iz Meksiko Sitija godinu dana čuvala je telo mrtvog muža pored svog kreveta u spavaćoj sobi, sve dok susedi zbog smrada koji se širio iz njenog stana nisu pozvali policiju.

Žena nije želela da otvori policajcima, koji su na kraju provalili u stan u kome su pronašli telo muškarca starog oko 60 godina u poodmaklom stadijumu raspadanja. Mersedes Velarde tvrdi da je njen muž umro prirodnom smrću, što policija pokušava da utvrdi. Sumnja se da je pokojnik patio od psihičkih tegoba, što bi moglo da bude uzrok smrti. Prema nepotvrdjenim informacijama, obojica odraslih sinova bračnog para Velarde znali su da njihova majka skriva očev leš, što je, kako su naveli mediji, delo ravno zločinu. Mediji su objavili morbidan podatak da je jedan od sinova čak redovno dolazio da vadi crve iz leša svog oca. Svo troje članova porodice Velarde trenutno su podvrgnuta psihijatrijskim pregledima kako bi se utvrdila odgovornost svakog ponaosob.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:36 PM | Message # 6
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Porodica iz Arkanzasa dobila 17. dete

Bračni par iz Arkanzasa dobio je 17. dete, sedmu kćerku po redu, ali je najavio da se neće na tome zaustaviti.

Dženifer Danijel (Jennifer Danielle) rođena je juče u bolnici u Rodžersu, u državi Arkanzas, rekli su roditelji devojčice Džim Bob i Mišel Dager (Jim, Michelle Duggar).

Mišel je izjavila da bi ona i njen suprug želeli još kćerki.

Porodica Dager živi u kući od 650 kvadratnih metara u Tontitaunu, a svoj deci imena počinju istim slovom.

Najstarije dete Dagerovih, sin Džošua (Joshua), ima 19 godina, a do sada najmlađa Džoana (Johannah) treba da napuni dve godine.

Dagerovi su gostovali u nekoliko emisija kablovske TV Diskaveri helt (Discovery Health).

Među zanimljivim činjenicama o Dagerovima, objavljenim na Diskaverijevom sajtu, navodi se da su se deca rađala u svim mesecima osim u junu, da su Dagerovi potrošili oko 90.000 pelena i da je Mišel bila ukupno trudna 126 meseci, odnosno 10,5 godina.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:36 PM | Message # 7
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Jednim prstom vuče četiri automobila

Pedesetšestogodišnji Kinez Ći Fengšan nada se da će obezbediti mesto u Ginisovoj knjizi rekorda nakon što je jednim prstom uspeo da povuče četiri automobila.

Fengšan je snagu svog srednjeg prsta demonstrirao na centralnom trgu u gradu Harpinu. Prst je stavio u metalni prsten povezan užetom koje je spajalo četiri taksija koje je uspeo da vuče čitav metar. Ći kaže da svoj prst uvežbava već 44 godine. ''Kada samo imao 12 godina čuo sam da jedan drvoseča može da podigne 120 kilograma služeći se samo jednim prstom, pa sam i ja to poželeo'', kaže on. Od tada neprekidno trenira svoj srednji prst. ''Svakog dana sam svojim srednjim prstom prenosio vedra vode, a vremenom sam dodavao sve veću težinu. Nastavio sam da ga treniram i dok sam radio u fabrici autobusa i verujem da ću jednog dana moći da povučem i autobus", kaže Fengšan.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:36 PM | Message # 8
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Tange ubice
Amerikanka Sara Martin je, u želji da iznenadi muža, kod njega izazvala zastoj srca i smrt. Sara Martin, teška 150 kilograma, želeći da iznenadi muža, obukla je tanga-gaćice, od čega je njemu zastalo srce. Policija je tridesetosmogodišnju Saru, zbog sumnje da je izvršila ubistvo,

zadržala u pritvoru. Policajac Robert Kanon je izjavio: „Nemojte mi govoriti da nije bila svesna kako je grozan pogled na njenu zadnjicu. Osim toga, znala je da njen muž ima teškoće sa srcem. Ako pitate mene, radi se o planiranom ubistvu”. Kada je policija stigla na mesto događaja, Markus Martin je ležao na leđima, deformisanog lica i očiju velikih kao golf-loptice. lol lol

„Očigledno je video nešto što nije smeo. Kada smo ušli u kuhinju i ugledali ženu kako plače, znali smo šta je to bilo”, rekao je policajac i dodao da su udovicu ljubazno zamolili da obuče pantalone.

„Samo sam htela seks”

Sara Martin smatra da su policajci bili bezobrazni i da ne zna zašto su je uhapsili. „Markusa sam samo želela da iznenadim za našu osmu godišnjicu. Možda sam malo preterala, ali nisam htela da ga ubijem. Samo sam htela da malo oživim naš seksualni život jer već nekoliko godina nismo imali polne odnose. Mom mužu su smetali moji kilogrami”, kaže ona. Kao dokaz da se nije radilo o ubistvu, Sara Martin je policiji dala video-kasetu na kojoj je snimila iznenađenje koje je napravila.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:36 PM | Message # 9
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Čokoladne cipele

Čokolodarska kompanija "Theobroma Cacao's" dizajnirala je prelepe moderne cipele od čokolade, koje su za čak 50 posto jeftinije od pravih, a par košta samo 45 funti.

Ove cipele napravljene od venecuelanske čokolade i u sebi imaju 70 posto kakaa, a deo su nove kolekcije "Erotique", koju će lansirati ova kompanija.

Ako želite da usrećite sebi dragu žensku osobu, evo pravog poklona koji objedinjuje dve velike strasti žena: cipele i čokolada.

Osim što su čokoladne, cipele su napunjene bombonijerama od jagoda i šampanjca, a čak su na određenim mestima pozlaćene 22- karatnim jestivim zlatom.

Kolekcija "Erotique" će sadržati 11 različitih predmeta koji uključuju repliku prave cipele.

Svi će predmeti biti upakovani u zlatno- smeđu kutijicu i umotani u ljubičastu Christian Dior svilu.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:37 PM | Message # 10
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Stres briše pamćenje

Naučnici su utvrdili da značajnu ulogu u dugoročnom pamćenju imaju i emocije.

Utvrđeno je da mala doza stresa može da pomoćne u pamćenju, ali dugoročni stres dovodi do njegove blokade.

U emotivno stresnim situacijama, luči se hormon koji utiče na povezanost neurotransmitera, pa ovakve situacije zbog hemijskog sastava hormona, mozak bolje pamti.

Međutim, ukoliko je stres jak i dugoročan, dolazi do blokade pamćenja, pa čak i brisanja nekih događaja iz sećanja.

U svakom slučaju, preporučuje se izbegavanje stresnih situacija i ovladavanje besom. Važi staro pravilo da su srećni i emotilno stabilni ljudi zdraviji.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:37 PM | Message # 11
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Kazna za poljubac

Francusko tužilaštvo zatražilo je visoku novčanu kaznu za ženu koja je jarko crvenim nakarminisanim usnama poljubila čisto belo platno slike američkog umetnika Saja Tvomblija, vredne dva miliona evra.

Sudjenje je usledilo dva dana nakon što je pijana banda upala u muzej Orsej u Parizu i oštetila sliku čuvenog francuskog impresioniste Kloda Monea.

Okrivljena Rindi Sam (30), poreklom iz Kambodže, uhapšena je u julu nakon što je utisnula obris svojih nakarminisanih usna na Tvomblijevu sliku tokom izložbe posvećene američkom slikaru u Avinjonu, na jugu Francuske.

"Samo sam je poljubila", kazala je mlada žena na sudu. "To je bio čin ljubavi. Kada sam je poljubila, nisam razmišljala. Mislila sam da će umetnik shvatiti".

Rindi je izdala saopštenje u kome se distancira od vandala koji su oštetili Moneovo delo.

"Na jednoj strani imate gnusan bestijalan čin okrutnosti, a sa druge čist, strastven čin ljubavi", stoji u njenom saopštenju.

Nimalo impresionirano njenim obrazloženjem, tužilaštvo je njeno ponašanje nazvalo "kanibalizmom" i zahtevalo globu od 4.500 evra i da se Rindi primora da pohadja kurs pristojnog ponašanja.

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:37 PM | Message # 12
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Tražio usisivač, dobio bubreg

Kada je Džejmi Hauard pokucao pre šest meseci na vrata Pola Sušera, imao je nameru da mu proda usisivač. Ipak, umesto kućnog aparata, Džejmi je Polu dao svoj bubreg.

Slučajni susret Pola i Džejmija, prodavca usisivača kompanije "Kirbi", završio se transplantacijom bubrega.

Polu Sušeru je organ otkazao usled previsokog krvnog pritiska pa je morao biti podvrgnut dijalizi. Kada je Dzejmi naipao u nameri da proda usisivač, saznao je za Polovu bolest.

Kako se ispostavilo da obojica imaju istu krvnu grupu – 0 pozitivnu, Džejmi je to shvatio kao "znak". Nakon konsultacije sa ocem i suprugom, on je odlučio da donira svoj bubreg Polu.

Donator star 35 godina prošao je sve neophodne medicinske testove, pa je pre dva meseca operacija izvršena uspešno. Sušer se sa novim bubregom oseća "kao da nikad nije ni bio bolestan".

 
PopceDate: Tuesday, 2008-03-11, 11:38 PM | Message # 13
Admin
Group: Administrators
Messages: 67
Reputation: 2
Status: Offline
Oktoberfest: Popijeno 6,7 miliona litara piva

Ovogodišnji praznik piva u Minhenu, Oktoberfest, završen je novim rekordom od 6,7 miliona litara piva popijenog za 16 dana, odnosno 10 odsto više nego za isto vreme prošle godine, saopštili su organizatori.

Tu manifestaciju, koja je okončana proteklog vikenda, posetilo je 6,2 miliona ljudi, što predstavlja blagi pad u odnosu na prošlu godinu, kada je praznovanje, istina, trajalo 18, umesto 16 dana.

Pored omiljenih kobasica od svinjskog mesa i pilića, posetioci su pojeli 104 vola na ražnju, odnosno dva puta više nego 2006.

Prema zvaničnim statistikama, čuvari reda oduzeli su 220.000 krigli koje su lovci na uspomene pokušali da ponesu sa sobom, prenele su agencije.

Veseli praznik, ustanovljen 1810. godine, koji je ove godine održan po 174. put, bavarskoj prestonici svake godine donosi zaradu od skoro milijardu evra.

 
SkaZiDate: Wednesday, 2008-03-12, 0:31 AM | Message # 14
Lieutenant
Group: Users
Messages: 41
Reputation: 2
Status: Offline
Poznata folk pevačica Seka Aleksić raskinula je petogodišnju ljubavnu vezu sa svojim menadžerom Zoranom Kovačevićem.

Zoran Kovačević: I dalje sam Sekin menadžer!

U toku jučerašnjeg dana stupili smo u kontakt i sa Zoranom Kovačevićem, koji nam je rekao da mu je raskid sa Sekom teško pao, ali da život ide dalje.

- Kada se priča o raskidu, ljudi su obično skloni da traže krivca. Mi smo oduvek bili drugačiji, tako da u našem slučaju krivca ne treba tražiti ni na jednoj ni na drugoj strani. Suočili smo se sa istinom i zajedno doneli odluku da završimo jedno poglavlje našeg životnog romana i da započnemo drugo, u kome ćemo biti samo prijatelji i poslovni saradnici. S obzirom na to da se naša veza od prvog dana zasnivala pre svega na prijateljstvu, onda nema razloga da ne ostanemo prijatelji i sada kada je ljubav nestala. Ma koliko bilo teško prolaziti kroz sve ono što raskid podrazumeva, punim gasom nastavljamo realizaciju poslovnih planova koje smo još ranije zajedno zacrtali - naveo je Kovačević za Press.

Kako Press saznaje iz izvora bliskog popularnom estradnom paru, do raskida je došlo pre nekoliko dana bez svađe i skandala, a Seka i Zoran su ostali u prijateljskim odnosima. Iako su u više navrata najavljivali svadbu veka i stvaranje velike porodice, ovaj estradni par je odlučio da prekine emotivni odnos jer su shvatili da se njihova ljubav ugasila, da je nestala strast i da je između njih ostao samo poslovni odnos.

U kratkoj izjavi za Press Seka Aleksić je potvrdila da su Zoran i ona raskinuli, jer su posle pet godina zabavljanja shvatili da njihova veza nema perspektivu.

- Sve što je lepo uvek ima kraj - započela je Seka razgovor, i dodala: - Posle petogodišnje romanse Zoran i ja smo shvatili da privatno više ne funkcionišemo onako kako je to bilo svih ovih godina. Kroz iskren razgovor smo došli do zaključka da je bolje da na dostojanstven i kulturan način stavimo tačku na našu ljubavnu priču i da kroz život nastavimo kao prijatelji i poslovni saradnici. Nijedan raskid nije lak, ali smo dovoljno stabilne ličnosti, tako da sam sigurna da ćemo na najbolji mogući način prevazići trenutnu situaciju. Najbitnije u celoj priči je to što ćemo i posle svega zadržati ono što nas je od samog početka vezivalo, a to su iskreno prijateljstvo i poštovanje - zaključila je Seka za Press.

 
Forum » Zivot » Beli svet » Zanimljivosti iz sveta
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | |